Tijd en aandacht voor uw gezondheid.

Iemand anders machtigen uw medicatie op te halen

Wanneer u wilt dat iemand anders uw medicatie voor u ophaalt of medicijngegevens voor u regelt, dan moet u deze persoon hiervoor machtigen. Dit vanwege strengere privacyregels, waardoor wij genoodzaakt zijn uw toestemming hiervoor vast te leggen.

Hoe werkt het?

U kunt uw medicijnen alleen op laten halen door iemand die 16 jaar of ouder is. Om iemand te machtigen kunt u gebruik maken van een machtigingsformulier. Vul dit formulier volledig in en onderteken dit. De persoon die u machtigt neemt dit formulier mee naar de apotheek, samen met zijn/haar eigen identiteitspapieren. De apotheek neemt de machtiging in om vast te leggen dat u op dat moment toestemming heeft gegeven. Iedere keer wanneer iemand uw medicatie komt ophalen is een nieuwe machtiging nodig.

Kan dit niet anders?

Jazeker! Dat kan een stuk makkelijker wanneer u uw medicatie klaar laat zetten in onze 24-uurs automaat. Er is dan geen machtiging nodig. Met de pincode die u van ons ontvangt kunt u 24 uur per dag iemand naar de apotheek sturen om uw medicatie uit de automaat te halen.